Beste WTC Relst, Happy 40ste !

Een verjaardag vieren -en dan zeker een 40ste- houdt ook in dat we heel even achter om kijken.
Wanneer we dat doen voor WTC RELST dan is dat een flinke boterham.

Er bestaat geen officiële stichtingsakte en er bestaat geen formele datum welke aangeeft op welk tijdstip WTC RELST ontstaan is.

Want dat is eigenlijk de juiste aanduiding: Ontstaan uit een of andere na-vergadering aan de toog bij René -lees zaal de Vlaamse Leeuw- waarbij er -in november 1982- wordt beslist een fietstocht te organiseren en te rijden. Een winter gaat voorbij maar de fietsmicrobe is niet dood en een fietsgroep komt tot stand.

Met kleine pasjes, kleine groep maar wel strak in het pak en waar nodig ondersteund met moto, auto, en volgwagen. Enkelingen die hun sporen al hadden verdiend in het wielertoerisme komen zich aansluiten en brengen ervaring in de wielergroep.

Bijna per direct wordt er overgegaan tot het organiseren van een tweedaagse. De eerste edities waren-hoe kan het ook anders- toppers. De verhalen eraan verbonden zijn van hetzelfde kaliber en leven ook nu nog verder.

Tweedaagse werd driedaagse en driedaagse werd meerdaagse.

Alle edities werden meer dan toppers met elk hun eigen verhaal.

WTC RELST verhuist in Relst van de Vlaamse Leeuw naar Sint Jozef (bij Rita)

Vanzelfsprekend waren er hoogtes maar ook laagtes. Je zal je nu maar eens voorstellen dat gans de WTC groep vervat zit in wat actueel groep D telt aan deelnemers.

Bestuursleden komen en gaan, wrijvingen links en rechts en van allerlei aard, gebrek aan statuut, maken dat het schip soms in woelige wateren terecht komt.

Bij de nieuwkomers zitten evenwel (soms) wel clever gasten die het goed menen met de wielerclub WTC RELST en er meteen ook hun schouders onder steken.

De VZW wordt opgericht en dan is de trein vertrokken. En die is meteen ook niet meer te stoppen. Tot op vandaag rijdt hij niet op rails maar op wielen.

Happy 40ste, Liefste WTC Relst !

54 weergaven

Beste WTC Relst(st)er, We brengen graag wat warmte in deze wintertijd met een update van jouw geliefde club: Het bestuur heeft beslist om de Algemene Leden Vergadering niet te laten doorgaan op vrijda