Driedaagse 2020

Beste Tongerloridders en Jonkvrouwen,

Het seizoen is eigenlijk nog pril, en nu zijn we volop in Corona-crisis beland. Het is belangrijk om in deze bijzondere tijden positief vooruit te kijken en daarom komt dit aanbod beslist gelegen! Zoals aangekondigd op de ALV, nodigen we je graag uit voor een veelbelovende driedaagse. Deze gaat door eind augustus, en het is kwestie van snel in te schrijven. Het (hopelijk onwaarschijnlijke) scenario waarbij Corona-maatregelen tegen dan nog roet in het eten zouden gooien, werd ingecalculeerd: daar lees je verder meer over.

We betaalden het hotel alvast een voorschot voor 60 deelnemers en hebben een optie voor nog eens 10.

We delen graag de belangrijkste info:
  • Volgens traditie, kiezen we voor het laatste weekend van augustus: vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30/8/20.

• De langste ritten worden beperkt tot zo’n 160km. We rijden alle ritten in minstens twee groepen, met aangepaste parcours, en begeleid door volgwagens.

• Met Limburg kozen we voor een misschien verrassende, maar heel interessante bestemming. Deze regio heeft een rijke geschiedenis, en om te fietsen kan je alle richtingen uit: de fruitstreek, de Limburgse bossen, de Waalse hellingen, de Voerstreek en Nederlands Limburg, … Vlak, golvend of pittig: voor elk wat wils!

Onze verblijfplaats is dit jaar het Martin’s Hotel aan de Rentmeesterij van het kasteel Alden Biesen.

Onze Event manager nam het zekere voor het onzekere, en heeft bed en keuken terdege uitgeprobeerd en goed bevonden! De ligging van het hotel is een perfecte uitvalsbasis voor dag 2.

Kortom: dit wordt alweer een driedaagse om niet te missen!

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

Vrijdag 28 augustus:

Start aan het lokaal om 8 uur

Rit van maximum 160 km, in 2 groepen, ’s middags eigen lunchpakket met soep

’s avonds apero en 3 gangendiner met aangepaste wijnen

Zaterdag 29 augustus:

Start 9u30 voor een plaatselijke rit (afhankelijk van de groep 90 à 130km)

’s middags lichte lunch

’s avonds tijdig het 3 gangendiner met aangepaste wijnen

Er zijn verschillende interessante culturele activiteiten mogelijk, zoals:

- Een geleid bezoek aan de commanderij van Alden Biesen, met haar rijke erfgoed geschiedenis

- Een geleid bezoek aan het fort van Eben-Emael, waar de inval van Duitse elitetroepen het begin van WOII in West Europa inluidde

- Het belevingscentrum van de brug van Vroenhoven, die een rol speelde bij dat begin van WOII

We onderzoeken deze opties verder in detail.

Zondag 30 augustus:

Start 9u00

Rit van maximum 160 km, met lichte lunch

Bij aankomst in ons clublokaal: après-driedaagse receptie met onze klassieke witte en zwarte pensen ook voor partners en inwonende kinderen!

Een zo goed als all-in formule dus, waarvoor de totale deelnameprijs 220 euro per persoon bedraagt (na tussenkomst door de clubkas).

Aanvragen voor single kamers (aan 99 euro pp) worden (zonder garantie) op een wachtlijst genoteerd. Indien interesse graag een seintje aan jan@wtc-relst.be.

Inschrijving

Inschrijven kan vanaf NU via deze link, en wel door een voorschot twv 100 euro te storten op onze clubrekening (IBAN: BE85 7340 1137 7806 - BIC: KREDBEBB), uiterlijk 20 april 2020 (= datum van ons 2de voorschot aan het hotel).

We hanteren de standaard annulatie-voorwaarden van het hotel in geval van ziekte. Maar zeer belangrijk: in het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat de overheid het verbod op events, feesten en rijden in groep zou verlengen tot eind augustus 2020, dan kunnen wij kosteloos annuleren. Met andere woorden, je krijgt je betaalde voorschot terug als we, omwille van Corona, niet zouden kunnen/mogen vertrekken!

Maar: laat ons positief denken, en dus is het vandaag heel aantrekkelijk om in deze speciale periode reikhalzend uit te kijken naar deze veelbelovende driedaagse op het einde van de zomer!

Schrijf snel in, want de plaatsen zijn beperkt (first come – first served) voor deze 3 onvergetelijke topdagen!

Jouw bestuur.

79 keer bekeken