Verslag rit naar Lessen

Relst,13 juli 2019.

07.00 uur: droog weer maar dreigende wolken.

08.00 uur: de wolken dreigen niet langer maar lopen langzaam en druilerig leeg.

08.30 uur: vertrek met 22 deelnemers

On the road pikken we Eddy, (Verbrande Brug) Matisse en Yves (Grimbergen) op.

Vanaf Meise kunnen de regenvestjes wel uit en in Kobbegem maakt Danny een eerste ommetje wegens de wegenwerken richting Mort Subite. (prachtige betonbaan geworden !!! )

Na de wachttijd aan de lichten in Asse volgt de afdaling van de Heedstraat (- 7%) in droge omstandigheden (gelukkig maar).

De oversteek van de E40 (fietsers over de fietsersbrug en volgwagen over de andere) verloopt vlekkeloos.

En nu komt het Pajottenland eraan: Asbeek, Essene, Sint Katharina Lombeek, OLV Lombeek, Gooik, Oetingen, Vollezele, Galmaarden, Viane, Moerbeke, Overboelare, en Onkerzele zijn voortaan geen onbekenden meer.

12.30 uur: Het middagmaal in Oudenberghof verloopt –naar WTC Relst normen- nogal aan de trage kant. Maar eigenlijk is er helemaal geen reden tot klagen.

Na het middagmaal (voor de meeste deelnemers en stevig bord spaghetti !!) vangen de dapperen(het overgrote deel van de deelnemers!!) de Muur van Geraardsbergen aan en komen terug met de simpele melding ‘a peace of cake’

De niet-deelnemers dachten daar duidelijk anders over ….

14.15 uur : Maar nu wacht de Bosberg. Over Waarbeke gaan we die beklimmen en dat verloopt vrij vlotjes omdat de twijfelgevallen wijselijk in de volgwagen zijn gebleven.

Nu volgen Zandbergen, Nieuwenhove, Meerbeke, Pamel, en Liedekerke om Sint Katharina Lombeek en Essene weer aan te doen.

De oversteek E40 blijkt nu een iets minder vlotte beweging omdat Danny dacht dat hij mee kon oversteken via Mie Katoen en de fietsersbrug.

In Asse nemen we nu na Pullewouwe, de Beekstraat, Asbeekstraat, Heilsborre en Notstraat hetgeen betekent bergop tot Asse-ter-Heide. Via de steenweg zond Asse vallen we Mollem en Bollebeek binnen.

Danny vindt niet direct de betonbaan van ’s morgens terug en zorgt voor een terugkeer achter de groep aan de kerk van Ossel.

In Eversem loopt het mis: een speelstraat (evenwel geen kat op straat) van 50 m en we zijn de volgwagen kwijt.

Niet getreurd want de stal begint te rieken en het tempo gaat omhoog. Een aantal keren aanmaning tot ‘rustiger’ want de km en hm beginnen hun tol te eisen.

17.45 uur : Via Beigem, Verbrande Brug, Eppegem, Elewijt, Perk, Votvinken, Kampelaar-en Brouwerijstraat, Geilroede, en Hubert Tobbackstraat, geland bij At Georges (waar ook de volgwagen zijn weg heeft naar gevonden) voor een gezellige nababbel.

Moe maar tevreden, en zeer voldaan. 1000 hm en 170 km ervaring erbij.

De mechanische pech bleef beperkt tot Daniel (lek in Galmaarden heen), Eric (lek onderweg weer), en Jeroen die niet meer kon schakelen -wegens onwillige shifter-vanaf de Bosberg.

Een meer dan dikke pluim voor de tempobeulen van de dag. Velen deden hun duit in het zakje maar een speciale vermelding gaat toch naar Frans en Dirk.


37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven