WTC-Relst in KIJK-UIT

Bijgewerkt: 2 apr 2019

WTC Relst op TV

Met de lente in aantocht komen er weer meer fietsers op de wegen en daar gaat de federale wegpolitie een "Kijk Uit" reportage over maken.

"Kijk uit" wil de gevaren voor de fietsers en de automobilisten in beeld brengen en op deze manier proberen het wederzijds respect en de veiligheid te verhogen .

De uitzending gaat over de regels die van toepassing zijn bij fietsen in groep en ze wil ook tonen wat er zoal beweegt in een fietsersgroepje.

Mensen die niet met de koersfiets rijden beseffen niet altijd hoe moeilijk het soms is om met een hele groep voet aan grond te zetten en waarom er ruimte nodig is.

Dit is een project dat volledig past in onze veiligheidsfilosofie en waar wij als WTC Relst graag aan willen meewerken! Op de Algemene Leden Vergadering hebben we dat dan ook voorgelegd, en daar bleek dat er veel enthousiasme om hier met WTC Relst onze schouders onder te zetten! Zo kan WTC Relst gans Vlaanderen sensibiliseren rond verkeersveiligheid van alle sportieve fietsers!

We zijn dus op zoek naar een 25-tal leden, die graag aan deze uitzending willen meewerken op zaterdag 6 april 2019.

Vrijwilligers verzamelen in 100% clubkledij om 13:00 uur in ons clublokaal, café St.Jozef bij Rita en Alain, voor de briefing omtrent het film scenario.

Rond 13:30 uur vertrekken we op fietstocht in de directe omgeving waarbij we kruispunten met en zonder verkeerslichten, rotondes, enz. gaan aandoen.

De opnametijd kan wat variëren maar rond 17:00 uur zouden we terug in ons clublokaal toekomen, waar er tot 18:00 nog enkele interviews worden opgenomen van wie wil.

Het betreft dus geen gewone fietsrit maar wel een opnametocht  waarbij we al eens zullen moeten wachten voor de camera opstelling en bepaalde opname trajecten meermaals zullen moeten overdoen.

Bij een tweetal vrijwilligers wordt er een GoPro camera op hun helm gemonteerd en aan deze fietsers wordt gevraagd iets vroeger te komen.

Wil jij onze club positief in beeld brengen en meewerken aan meer veiligheid voor fietsers,  meld je dan zo snel als mogelijk aan bij frans@wtc-relst.be

Voor verdere informatie kan je steeds terecht bij je WTC bestuur voor, tijdens of na onze zondagsritten.

Dank bij voorbaat voor een snelle reactie!

Jouw bestuur

62 keer bekeken