Zichtbaarheidsactie

Vanaf nu worden de dagen opnieuw korter, wat betekent dat het ’s avonds vroeger donker wordt.

 

De politiemerkt echter op dat kinderen, jongeren en volwassenen die naar hun vrijetijdsactiviteiten wandelen of fietsen vaak niet of slecht zichtbaar zijn voor de andere weggebruikers. Dit komt omdat ze zonder fietslichten fietsen en/of geen fluohesje dragen. Dit is extra gevaarlijk nu het ’s avonds vroeger donker wordt.

 

De voorbije twee jaar hebben de gemeente en de lokale politie in de donkere maanden voornamelijk fietsers gesensibiliseerd.

 

De lokale politie controleert regelmatig of fietsers zichtbaar zijn in het verkeer en of ze volgens de regels fietsen.

 

Tijdens de maand november zal de lokale politie extra controleren op fietsers. De controles zullen op verschillende tijdstippen en locaties plaatsvinden. Dit kan dus bijvoorbeeld ook in de buurt van jouw vereniging/huis zijn. De politie zal ook boetes uitschrijven indien dit nodig blijkt.

 

We ontvingen deze raad van ons gemeentebestuur. Bij deze is een verwittigde fietser (hopelijk) zichtbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven